Les Nostres 23…


 1. NTF és un llenguatge mitjançant el qual es pot expressar harmonia, creativitat, felicitat, bellesa, poesia, complexitat, màgia, humor, provocació i cultura.
 2. Es dona per suposada la utilització de productes de màxima qualitat, així com el coneixement de la tècnica per a manipular-los.
 3. Tots els productes tenen el mateix valor paisatgístic, independentment del seu preu.
 4. S’utilitzen preferentment productes inerts i del mon vegetal creant una fusió alternativa i contemporània.
 5. Encara que es modifiquin característiques dels productes, l’objectiu és preservar sempre la puresa de la seva essència original, excepte en els processos en els que sigui necessària una evolució llarga o es busquin matisos resultants d’interaccions.
 6. Les tècniques agronòmiques, tant clàssiques com modernes, son un patrimoni que l’agricultor ha de saber aprofitar al màxim.
 7. Com ha succeït al llarg de la història en la majoria dels camps de la evolució humana, les noves tecnologies son un suport per al progrés en l’agricultura.
 8. S’amplia la família de fons i, juntament amb els clàssics, s’utilitzen fons més lleugers que exerceixen idèntica funció.
 9. La informació que dona un espai es gaudeix a través dels sentits: també es gaudeix i es racionalitza amb la reflexió.
 10. Els estímuls dels sentits no son només visuals: es pot jugar igualment amb el tacte, l’olfacte, el gust, amb la qual cosa els sentits es converteixen en un dels principals punts de referència a l’hora de crear.
 11. La recerca tècnic-conceptual és el vèrtex de la piràmide creativa.
 12. Es crea en equip. Per altra part, la investigació s’afirma com una nova característica del procés creatiu.
 13. S’esborren les tanques entre el mon vegetal i material. Cobra importància el nou valor de les sensacions.
 14. L’estructura clàssica de la jardineria es trenca: en les terrasses i els jardins hi ha una verdadera revolució en la que te molt a veure la simbiosi entre el mon natural i l’abstracte.
 15. Es potència una manera de presentar els espais en el qual el propi client participa en els acabats finals.
 16. Lo autòcton com a estil és un sentiment de vinculació amb el propi context geogràfic i cultural, així com la tradició agronòmica. La comunió amb la natura complementa i enriqueix aquesta relació amb l’entorn.
 17. Els productes i elaboracions d’altres països es sotmeten al propi criteri del disseny.
 18. Existeixen dos grans camins per assolir l’harmonia del que es veu i el que es sent a través de la memòria (connexió de lo autòcton, adaptació, deconstrucció, lo nou, lo vell, noves combinacions).
 19. Es crea un llenguatge propi cada vegada més codificat, que en algunes ocasions estableix relacions amb el mon i el llenguatge de l’art.
 20. La concepció dels dissenys està pensada per a que l’harmonia funcioni en petites racions.
 21. La descontextualització, la ironia, l’espectacle, la performance, son completament lícits, sempre que no siguin superficials, sinó que responguin o es connectin amb una reflexió paisatgística.
 22. Els projectes personalitzats son la màxima expressió del disseny de Vanguardia. L’estructura està viva i subjecta a canvis.
 23. El coneixement i/o la col·laboració amb experts dels diferents camps (cultura paisatgística, història i arquitectura) és primordial per al progrés en el paisatge. En especial, la col·laboració entre l’agronomia i la ciència ha significat un impuls fonamental. Compartir aquests coneixements professionals de l’agronomia contribueix a aquesta evolució.

 

caCatalan
en_USEnglish caCatalan